Tutkijat ovat löytäneet korkeista verensokereista merkittävän riskitekijän saada vakavaa muotoa oleva COVID-19, riippumatta siitä onko diabetesta vai ei. Korkeita glukoosipitoisuuksia on verrattu normaali glukoosipitoisuuksiin.

Hyperglykemia lisäsi riskiä joutua teho-osastolle. Tämä osoittaa sitä, että on erittäin tärkeää saada korkeat veren glukoosipitoisuudet normalisoitumaan mahdollisimman nopeasti, minimoidakseen kokonaiskuolleisuutta COVID-19:ssa. Tutkijat suosittelevat vahvasti, että kaikki COVID-19 johdosta sairaalaan joutuneiden veren glukoositasoja seurattaisiin tarkasti.

Espanjalaisessa tutkimuksessa tutkittiin 11 312 sairaalaan COVID-19 takia joutuneita potilaita.

Hyvä uutinen on se, että hyperglykemiaan voidaan vaikuttaa erittäin tehokkaasti ja hyvin nopeassa ajassa, kun tehdään tehokkaita elämäntapamuutoksia fysiologiassa.

 

Linkki Firstpostin tuoreeseen artikkeliin