Verensokeria alentava ruokavalio

post thumb
Terveys
by Sanna/ on 12 Sep 2021

Verensokeria alentava ruokavalio

Moni meistä kärsii korkeista sokeriarvoista aivan turhaan. Omilla arkipäiväisillä valinnoilla voi jokainen jonkin verran määritellä sitä, millaisia arvoja mittari antaa. Veren glykeemiseen indeksiin on siis mahdollista myös vaikuttaa itse. Siihen voidaan vaikuttaa esimerkiksi oman ruokavalion avulla. Verensokeria alentava ruokavalio on sellainen, joka sisältää runsaasti kuituja ja vitamiineja. Pienet muutokset tavoissa ja ruokavaliossa voivat saada aikaan mieluisia tuloksia.

Verensokeria alentava ruokavalio sisältää runsaasti kuituja

Veren sokeriarvot kohoavat, mikäli keho ei kykene tuottamaan tarvittavaa määrää insuliinia. Siitä voi seurata ikäviä oireita, kuten huimausta, heikotusta ja väsymystä. Lohduttavaa kuitenkin on, että voimme omilla tavoillamme ja valinnoillamme vaikuttaa hieman siihen, kuinka korkealle sokeriarvo nousee. Tiedetään, että runsaasti kuituja sisältävä ruokavalio auttaa alentamaan verensokeria.

Esimerkiksi kanelin on todettu olevan hyödyksi verensokerin alentamisessa. Kaneli auttaa soluja vastaanottamaan insuliinia. Myös rasvaisen kalan on todettu soveltuvan verensokerin hallintaan. Esimerkiksi lohi on terveellinen ja hyviä rasvahappoja sisältävä kala, jota kannattaa suosia. Voi olla hankalaa itse laatia ruokavaliota, joka auttaa alentamaan verensokeria, mutta esimerkiksi ravitsemusterapeutti Tampere voi olla suuri apu ruokavalion laatimisessa.

Verensokerin seuraaminen ruokavalion laatimisen jälkeen

Kun sopiva ruokavalio on laadittu, on hyvä seurata, miten se vaikuttaa veriarvoihin. Halutessaan voi ostaa verensokerimittarin kotiin ja mitata arvoa itse. Jos ei halua ostaa mittaria kotiin, voi arvoja käydä mittauttamassa esimerkiksi apteekissa, joka tarjoaa terveyspalveluja ja mittauksia. Usein tuloksia alkaa syntyä melko pian ruokavalion muuttamisen jälkeen.