Blogi

Terveys
Millainen on hiilariton ruokavalio
by Sanna/ on 26 Feb 2024

Millainen on hiilariton ruokavalio

Oikeastaan tuon otsikon kysymyksen voisi esittää niin, että millainen on vähähiilarinen ruokavalio, sillä hiilariton ruokavalio ei ole järkevä vaihtoehto. Jonkin verran hiilihydraatteja on ruuassa aina oltava, mutta katsotaan sellaista ruokavaliota, jossa hiilareita on mahdollisimman vähän. Hiilariton ruokavalio välttelee tiettyjä ruokiaHiilariton ruokavalio on sellainen, että sitä voi noudattaa monella eri tavalla. Tärkeintä on kuitenkin karsia kaikki sellaiset ruoka-aineet, jotka ovat niin sanottuja ravintoköyhiä. Sellaisia, jotka sisältävät tarpeetonta energiaa ja joita kutsutaan ‘höttöhiilareiksi’.

Terveys
Millainen on toimiva laihdutusohjelma?
by Sanna/ on 29 Nov 2022

Millainen on toimiva laihdutusohjelma?

Laihdutusohjelma kuulostaa usein siltä, että ruoan määrä pudotetaan minimiin ja samaan aikaan liikuntaa lisätään runsaasti useille päiville viikkoon. Aina tämä ei kuitenkaan ole oikea ratkaisu, vaan laihtumisnopeus voisikin olla jopa parempi, jos ruokaa olisikin ohjelmassa enemmän, ja liikuntaa runsaan sijaan fiksuissa määrin. Jokainen keho on yksilö, ja tärkeintä onkin löytää juuri omalle keholle ja sen toiminnalle sopiva tapa laihtua ja muuttaa kehon koostumusta. Haaveena painonpudotusLaihdutusohjelma on hyvä aloittaa kartoittamalla oma lähtötilanne: paljonko syöt, miten usein syöt ja mitä ruokailusi yleensä pitävät sisällään.

Terveys
Verensokeria alentava ruokavalio
by Sanna/ on 12 Sep 2021

Verensokeria alentava ruokavalio

Moni meistä kärsii korkeista sokeriarvoista aivan turhaan. Omilla arkipäiväisillä valinnoilla voi jokainen jonkin verran määritellä sitä, millaisia arvoja mittari antaa. Veren glykeemiseen indeksiin on siis mahdollista myös vaikuttaa itse. Siihen voidaan vaikuttaa esimerkiksi oman ruokavalion avulla. Verensokeria alentava ruokavalio on sellainen, joka sisältää runsaasti kuituja ja vitamiineja. Pienet muutokset tavoissa ja ruokavaliossa voivat saada aikaan mieluisia tuloksia. Verensokeria alentava ruokavalio sisältää runsaasti kuitujaVeren sokeriarvot kohoavat, mikäli keho ei kykene tuottamaan tarvittavaa määrää insuliinia.